Klättring för nybörjare och erfarna på Skuleberget

För de utav er klättrare som är sugna på att besöka Höga Kusten-området till sommaren så vill vi denna gång tipsa om Skuleberget. Här kan nämligen både nybörjare och erfarna klättrare hitta passande utmaningar, vilket gör det till ett perfekt stopp även under en helt vanlig familjesemester.

Höga Kusten är ett område i Sverige som varje år lockar massvis med turister tack vara sin ursköna natur. Även som klättrare finns det dock en rad olika anledningar att besöka regionen då det finns både fin naturklättring att ägna sig åt, samt organiserade leder som tar vid nere vid Skulebergets fot och som fortsätter ända upp till toppen av berget. Dessa leder är uppdelade i ett flertal olika varianter med olika svårighetsgrader, vilket gör att både erfarna klättrare samt totala nybörjare kan njuta av sin egen rutt mot toppen. Detta gör även Skuleberget till ett perfekt tillhåll under familjesemester för de utav er klättrare vars familjer inte helt till fullo delar just din passion för klättringen. Det företag som sköter om lederna och som du dessutom besöker för att få tillstånd att klättra är Via Ferrata, som dessutom kan stå till bi med guider i de fall då detta önskas.

Känner ni för att övernatta i en närliggande stad så ligger Örnsköldsvik nära till hands där Elite relativt nyligen anlagt ett helt nytt hotell nere vid stadens gästhamn. Där rekommenderar vi verkligen en vistelse, också på grund av närheten till stadens bästa uteservering dagtid och krogstråk nattetid.