Klättring kring Sundsvall

Ska man skriva en text om klättring kring Sundsvall så går det inte att missa att skriva något om Skuleberget som ligger 120 kilometer från Sundsvalls centrum. Skuleberget är en upplevelse i sig och passar för både erfarna och mindre erfarna klättrare. Vi får återkomma till Skuleberget i någon annan artikel då vi hittade Midskogsberget som ligger betydligt närmare Sundsvall.

klätterutrustningMidskogsberget ligger cirka 16 kilometer söder om Sundsvall, det finns många sätt att ta sig till Sundsvall men absolut enklast så kan du välja att flyga till Sundsvall Timrå Airport och ta en hyrbil därifrån till Midskogsberget. Om du inte bor i närheten vill säga så du kommer med egen bil. Berget i sig erbjuder riktigt bra klippklättring med åtta väggar och olika svårighetsgrader.

Vill man få mer information om klättring vid Midskogsberget så kontakta Sundsvalls klättringsklubb om de kan bistå dig med hjälp och kanske guida dig i klättring vid Midskogsberget. Tar du dig dit på egen hand tänk på att området är naturskyddsområde, så man lämnar området som det såg ut då man kom dit. Sunt förnuft kommer man långt med, skräpa alltså inte ner utan ta med er allt tillbaks som ni drog med er till berget.

Det finns en eldstad vid den stora vägen som man kan använda sig av för tillagning av medhavd matsäck, se till att ta med er eget vatten då inget vatten finns i närheten av berget. Det är relativt nära från väg och parkeringsmöjligheter så det går bra att bära med sig extra vatten och annan utrustning utan större svårigheter.