Fler äventyr på höjden du borde testa

Om du älskar bergsklättring kan vi nog anta att du inte är höjdrädd, att du gillar utmaningar och gillar att vara ute i naturen. Det öppnar flera dörrar till andra äventyr som du borde testa. Det är alltid roligt att ha fler än en hobby!

Höghöjdsbana

Dessa går att boka in under större delen av året och är som roligast att genomföra med vänner eller familj. Man bokar oftast in en hel grupp och det allt från 1 till några timmar att genomföra. Det finns höghöjdsbanor spridda över hela landet. Du kan köpa presentkort i femton olika städer på Happy-day.se. Höghöjdsbanor är också roliga presenter eller upplevelser för svensexan eller möhippan.

Hoppa fallskärm

Se världen från ovan! Fallskärmshoppning är den ultimata adrenalinkicken och en upplevelse som du antingen bara vill göra en gång i livet, eller så fastnar du och vill genast göra ett hopp till. Första gångerna hoppar du med en instruktör som sköter fallskärmen och säkerheten. Därefter kan du bli medlem i en fallskärmsklubb och lära dig hoppa själv. Det är en säker hobby såvida du vet vad du gör.

 

Åka luftballong

Låter fallskärm lite för läskigt? Testa att åka luftballong istället. Du får stå upp och svävar långsamt uppåt. Du kan boka in en flygning själv eller med ett gäng kompisar. Vanligtvis pågår en luftballongfärd i en timme och den är aldrig densamma. Luftballonger går inte att styra, de följer bara vinden så inte ens piloten vet vart ni ska landa förrän det är dags att börja se sig om efter landningsplatser.

Ta flyglektioner

Det dyraste alternativet på den här listan men det som ger mest tillbaka. Du kan ta flyglektioner på flygklubbar, via Stockholms flygklubb kan du ta privatflygcertifikat (PPL). För att ta certifikat måste du flyga minst 45 timmar. Alla tester, hyra av flyg, instruktörer och liknande kostar pengar. Flygklubben i Stockholm uppger att det kostar runt 123 000 kronor att ta ett privatflygcertifikat genom dem.